ΑΡΧΗΓΟΣ

ΑΡΧΗΓΟΣ

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΑΣ - ΜΕΡΟΣ 1

Νίκος Λεμοντζής: «Ήρθαμε για να πάρουμε όλη την πολιτική πίτα και να βάλουμε φυλακή αυτούς που την έψησαν – Είμαστε η γροθιά που θα τσακίσει το σύστημα»

Συνέντευξη στον Ξενοφώντα Ευαγγελάτο

Το περασμένο Σαββατοκύριακο βρέθηκε στην Κεφαλονιά ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων της Χρυσής Αυγής, Νίκος Λεμοντζής, ο οποίος έδωσε το παρών στην πρώτη διευρυμένη σύσκεψη των στελεχών του κόμματος μετά τις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου.

Συναντήσαμε τον κ. Λεμοντζή και συζητήσαμε μαζί του για πάρα πολλά θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας, ενώ τον ρωτήσαμε και για το πολιτικό στίγμα της Χρυσής Αυγής, αφού πολλά ακούγονται και γράφονται τελευταία. Βέβαια, δεν παραλείψαμε να κάνουμε και ερωτήσεις τοπικού ενδιαφέροντος, με το μείζον θέμα του αγάλματος του Ιωάννη Μεταξά να μονοπωλεί το συγκεκριμένο σημείο της κουβέντας μας. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε το πρώτο κομμάτι αυτής της συνέντευξης, ενώ αύριο ακολουθεί το δεύτερο.
-Πως πήγε η πρώτη συνάντησή σου με τα μέλη της Χρυσής Αυγής στην Κεφαλονιά;
«Στο νησί σας έρχομαι πρώτη φορά και είμαι κατενθουσιασμένος με το αγωνιστικό πνεύμα που διακατέχει τους ανθρώπους μας στην Τοπική Οργάνωση. Άνθρωποι κάθε ηλικίας θέλησαν να ακούσουν αυτά που είχαμε να πούμε, να μας σφίξουν το χέρι και να μας γνωρίσουν από κοντά. Είναι η πρώτη επίσκεψη κάποιου από την κεντρική διοίκηση της Χρυσής Αυγής στην Κεφαλονιά και θεωρώ πως στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Ενημερώθηκε ο κόσμος σχετικά με πράγματα που τα ΜΜΕ, κυρίως τα κεντρικά, δεν προβάλλουν. Προβάλλουν μια εικόνα στρεβλή για τη Χρυσή Αυγή προσπαθώντας να φέρουν τα πάνω-κάτω, προσπαθούν να δείξουν πως είμαστε πίσω από ρατσιστικά εγκλήματα που δεν υπάρχουν και δεν έχουν καμία σχέση με την Χρυσή Αυγή. Ο αριθμός των ανθρώπων που προσήλθε στη συγκέντρωση και οι ερωτήσεις που μου απηύθυναν, αλλά και η προσωπική συζήτηση που είχα με πολλούς αργότερα δείχνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Έχουν καταλάβει τι συμβαίνει τόσο στην Κεφαλονιά όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πράγμα που είναι ευχάριστο, γιατί αυτό σημαίνει πως δεν μπορούν τα κεντρικά ΜΜΕ να κατευθύνουν τις μάζες με τον ίδιο τρόπο που τις κατεύθυναν μέχρι χθες. Είπαμε πάρα πολλά πράγματα που αφορούσαν τον σκοπό μας. Ξεκαθαρίσαμε πολλά πράγματα που αφορούσαν την ιδεολογία μας. Ήταν άνθρωποι που στήριξαν τις ελπίδες τους στην Χρυσή Αυγή, χωρίς να γνωρίζουν πολλά πράγματα. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα κίνημα που δεν έχει σχέση με μίζες, με διαφθορά, βρώμικο χρήμα, με τραστ και με συμφέροντα. Είναι ένα λαϊκό εθνικιστικό κίνημα, με λαϊκή βάση, με ανθρώπους όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων, που κοινή συνισταμένη έχουν την αγάπη για την πατρίδα και την επιθυμία να δουν τους υπεύθυνους της δυστυχίας μας να πληρώνουν».
-Η Κεφαλονιά είναι ο πρώτος σου σταθμός στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων;
«Η δράση μου τα προηγούμενα 13 χρόνια επικεντρώνονταν στην Αθήνα, εκεί όπου χτυπούσε αρχικά η καρδιά της Χρυσής Αυγής πιο δυνατά. Είμαι υπεύθυνος για όλο το Ιόνιο. Έχω ξεκινήσει ήδη από τη Ζάκυνθο, ήρθα τώρα στην Κεφαλονιά και τις επόμενες εβδομάδες θα επισκεφτώ την Κέρκυρα και τη Λευκάδα, ενώ θα γυρίσω στην Κεφαλονιά για να μεταβώ στην Ιθάκη».
-Έδωσες κάποια κατεύθυνση στους τοπικούς εκπροσώπους του κόμματος, άκουσες τα προβλήματά τους, πως πήγε αυτή η εσωτερική κουβέντα;
«Η κατάσταση στην Κεφαλονιά είναι σε γενικές γραμμές αυτή που έχω συναντήσει και σε άλλα μέρη της χώρας. Η Κεφαλονιά είναι ένας πανέμορφος τόπος, ο οποίος θα μπορούσε να είχε εκμεταλλευτεί πολύ καλύτερα τον τουρισμό του και αυτό να αποφέρει κέρδη για όλους τους κατοίκους. Εντυπωσιάστηκα από το γεγονός ότι είναι αρχές Σεπτέμβρη και το νησί μοιάζει να είναι άδειο. Η Χρυσή Αυγή έχει πρόγραμμα, έχει ιδεολογία, έχει σκοπούς. Για όλα αυτά δουλεύαμε και δουλεύουμε, με σκοπό να πραγματωθούν. Δεν είμαστε ένα κόμμα που ήρθε να πάρει ένα κομμάτι της πίτας, να πάρει μια επιχορήγηση και να βολευτεί. Ο κόσμος γνωρίζει ποιοι είμαστε. Εμείς ήρθαμε να πάρουμε όλη την πίτα, να πάρουμε την εξουσία και να βάλουμε στη φυλακή αυτόν που έψησε την πίτα. Αυτοί που έφτιαξαν αυτή την πίτα είναι υπεύθυνοι για τη δυστυχία που υπάρχει σήμερα».
-Τελικά, η Χρυσή Αυγή τι είναι, τι πρεσβεύει;
«Τα ΜΜΕ έπαιξαν ένα βρώμικο παιχνίδι αυτόν τον καιρό. Τη μία μας έλεγαν σατανιστές, την άλλη παγανιστές, την άλλη άθεους. Τη μία είμαστε ναζί, την άλλη φασίστες και την επόμενη εγκληματίες. Πάντα όμως είμαστε ο κίνδυνος για το σύστημα. Ας καταλήξουν αυτοί οι κύριοι τι είμαστε τελικά γι’ αυτούς και έρχεται η ώρα που θα τους δείξουμε τι πραγματικά είμαστε. Τελικά είμαστε η γροθιά που θα τσακίσει το σύστημα. Δεν θεωρώ ότι είμαστε ψήφος απελπισίας, αλλά ψήφος συνείδησης και ψήφος κραυγής για βοήθεια».
-Σας κατηγορούν κάποιοι ότι μπήκατε στη Βουλή και γίνατε ένα με το σύστημα…
«Αυτοί που τα λένε δεν παρακολουθούν ούτε τις επερωτήσεις ούτε γνωρίζουν την στάση μας απέναντι στις διαδικασίες, αλλά και τις σχέσεις μας με τους υπόλοιπους Βουλευτές. Σε αυτό τα αίσχος που λέγεται Κοινοβούλιο εμείς δεν έχουμε βολευτεί. Ποτέ δεν μπήκαμε στο σύστημα. Η επιχορήγηση που πήραμε ως κόμμα επέστρεψε στον λαό, μέσω των δράσεών μας (διανομή τροφίμων, ρούχων). Προεκλογικά λέγαμε να υπάρξει νομοσχέδιο που να καταργεί τη βουλευτική ασυλία, όπως και πολλά άλλα αποδεικνύουν ότι είμαστε συνεπείς στις προεκλογικές δηλώσεις μας και στην ιδεολογία μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε κάποια ιδεολογική έκπτωση και να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Δεν θα γίνουμε τα καθωσπρέπει παιδιά. Δεν συναναστρεφόμαστε με Βουλευτές άλλων κομμάτων γιατί θεωρούμε ότι είναι ντροπή ο τίτλος του Βουλευτή και γι’ αυτό μεταξύ μας ονομαζόμαστε συναγωνιστές. Οι Βουλευτές των άλλων κομμάτων τα τελευταία 38 χρόνια είναι υπεύθυνοι για την αθλιότητα που έχουν φέρει τον ελληνικό λαό. Θα ήταν τουλάχιστον αστείο να μας κατηγορούν αυτοί που για 38 χρόνια έχουν βυθίσει τη χώρα στο χάος. Όταν σε κατηγορούν αυτοί που έχουν καταστρέψει την πατρίδα σου, τότε σίγουρα είμαστε στο σωστό δρόμο».
-Δεν υπάρχουν αξιόλογοι Βουλευτές από άλλα κόμματα που θα μπορούσατε να συζητήσετε μαζί τους;
«Δεν υπάρχει λόγος για έναν συναγωνιστή της Χρυσής Αυγής εντός του Κοινοβουλίου να σπαταλήσει τον χρόνο του, παρά να εργαστεί για αυτό που τον έχει στείλει εκεί ο ελληνικός λαός. Η Βουλή είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Αυτοί που τσακώνονται μεταξύ τους, μετά πίνουν καφεδάκι παρέα και γελάνε. Με εμάς δεν συμβαίνει αυτό. Εμείς είμαστε εκεί για να πολεμήσουμε για τη χαμένη αξιοπρέπεια του Έλληνα. Είμαστε εκεί για να στηρίξουμε τα δικαιώματα των Ελλήνων, τα οποία βίαια καταπατούνται και μάλιστα με νομιμοφανή τρόπο. Αν κάποιος από τους υπόλοιπους Βουλευτές είναι αξιόλογος και αξιοπρεπής, αν έχει πολιτική τσίπα θα πρέπει άμεσα να παραιτηθεί από το κόμμα το οποίο υπηρετεί και να ταχθεί στην υπηρεσία της πατρίδος, με οποιοδήποτε τρόπο αυτή την χρειάζεται. Για ποιον θέλετε να μιλήσουμε, για την κα Ρεπούση ή τον κ. Ντατσόπουλο, για αυτούς που είναι γόνοι τζακιών και πήραν σαν τσιφλίκι την βουλευτική έδρα; Θα πρέπει να εξετάσουμε λίγο καλύτερα το θέμα του κοινοβουλευτισμού».
-Μήπως αυτή η απομόνωσή σας μέσα στη Βουλή σας κάνει τελικά κακό;
«Η απομόνωση αυτή δείχνει μια ξεκάθαρη ιδεολογική και ηθική στάση. Θεωρούμε ανεπίτρεπτο οποιαδήποτε επαφή με ανθρώπους που έχουν οδηγήσει τους Έλληνες στην καταστροφή. Όλο αυτό το κοινοβουλευτικό τόξο το μόνο που έκανε όλα αυτά τα χρόνια ήταν να δημιουργεί κομματικούς στρατούς. Ο κόσμος αναγνωρίζει σε εμάς μια καθαρότητα και μια συνέπεια».
-Μιλήσατε για ιδεολογική στάση, ποια είναι αυτή;
«Είμαστε στην πολιτική ζωή του τόπου εδώ και 30 χρόνια. Δεν είμαστε Ανεξάρτητοι Έλληνες που μαζευτήκαμε από το πουθενά με διάφορες ιδεολογικές αποχρώσεις. Η βάση της ιδεολογίας μας είναι ο λαϊκός εθνικισμός. Πιστεύουμε στην πατρίδα μας, αγαπάμε το έθνος μας, δεν είμαστε κρατιστές. Θεωρούμε το κράτος εργαλείο για την πρόοδο του έθνους, διαχωρισμό που έκανε και ο Ίωνας Δραγούμης. Αναγνωρίζουμε και βλέπουμε τη δυστυχία που υπάρχει και γι’ αυτό προτείνουμε μέτρα, τα οποία έχουν ως βάση την αγάπη για την πατρίδα, την αλληλεγγύη προς τον Έλληνα και την εθνική υπερηφάνεια».
Σημείωση: Στο αυριανό φύλλο θα διαβάστε το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Νίκου Λεμοντζή, ο οποίος μιλάει για τους λαθρομετανάστες, για το Δήμο Κεφαλονιάς και για το άγαλμα του Ιωάννη Μεταξά.

ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ:

ΔΕ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΗΔΗ ΟΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΟ ΤΑΜΠΕΡΑΜΕΝΤΟ:

"ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
 ΗΡΘΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
 ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ
 ΤΟ ΝΙΚΟΛΑ ΛΕΜΟΝΤΖΗ!

 ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ
 ΠΛΕΟΝ ΤΩΡΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ
 ΚΑΙ ΘΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ
 ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ"


ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΤΑΖΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΑΣ "ΕΚΛΕΨΕ" ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΩΝ.